PKN
Protestantse Gemeente te Overschie
 
Open Monumentendag Open Monumentendag
Open Monumentendag zaterdag 8 september van 11.00 tot 16.30 uur.
Grote Kerk Overschie, Overschiese Dorpsstraat 95, 3063CP Rotterdam
Thema: Monumenten met Verhalen
De activiteiten manifesteren zich rond de Grote Kerk, binnen, maar vooral ook buiten.
In de kerk zijn vrijwilligers aanwezig voor rondleidingen; deze gidsen kunnen ook wetenswaardigheden over de kerk vertellen.
Daarnaast is er een ‘verhalenverteller’, deze verteller neemt op 3 tijden (12.30, 14.00 en 15.30u) een groep bezoekers mee naar allerlei ruimten in het gebouw waar een fictief verhaal (binnen en buiten de kerk) verteld zal worden over het Kruidenvrouwtje van Overschie.
In de kerk zal een tentoonstelling zijn van onder andere archiefstukken van de kerk, verbrande elementen van de oude kerk en de klok van de voormalige Adventkerk aan de Abtsweg. Ook zal (met een knipoog) de replica van de Overschiese Stoel uit het museum in Vlaardingen deze dag worden tentoongesteld……
Voor deze gelegenheid zal de toren mogen worden beklommen, onder toezicht.
Scouting JC van Speijk zal aanwezig zijn met de grote boot De Slangenkuil, waarmee een tweetal vaarten zullen worden gehouden langs 7 monumenten aan de Schie, tussen de Grote Kerk Overschie en De Zweth. Een gids zal over deze monumenten vertellen. De 7 monumenten zijn: Petrus Bandenkerk * - Pastorie naast deze kerk * - Boerderij De leeuwenhof  - De Tempel – Nieuw Rhodenrijs – de Eerste Sluis van het Vijfsluizencomplex   – buurtschap De Kandelaar * . Monumenten met * zijn ook deze dag te bezichtigen. Dop de terugweg zal verteld worden over het aan te leggen jaagpad en ook weer een verhaal over de Spoelingboeren in Overschie.
Scouting JC van Speijk komt ook nog met enkele fluisterboten, waarmee bezoekers overgezet kunnen worden om het Veerhuis te bezoeken. In het Veerhuis kunnen bezoekers een rondleiding krijgen. Er is daar ook een  fototentoonstelling en de bewoner van het Veerhuis heeft ook de nodige verhalen over het wonen in het Veerhuis.
Als de bezoekers dan tòch aan de overzijde zijn, kunnen ze ook een blik werpen op de werkzaamheden van de bochtafsnijding en van de aannemer en de archeologen nieuwtjes en informatie krijgen over hun werk aldaar.
In de kerk kunnen bezoekers koffie/thee en een kleine hap kopen en nuttigen in een gezellige setting.
 
 
terug
 
 
ANBI-gegevens
De ANBI-gegevens over de gemeente staan hier onder het menu 'Over ons'.
 
Dienst live volgen
De zondagse erediensten in de Grote Kerk zijn live te volgen op internet. Volg deze link en start de speler.
 
Kerkdienst gemist?

Klik hier om de diensten van afgelopen zondagen terug te luisteren!

Het nieuwste Kerkblad ontvangen?

Meldt u dan nu aan als (digitale) abonnee via


Agenda

De agenda voor andere gebeurtenissen in de Grote Kerk is hier te vinden.

 Etenstijd in de kerk  woensdag 8 januari. Voor meer details en opgeven zie onder Samen eten.
 
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.