PKN
Protestantse Gemeente te Overschie
 
Onmogelijk Onmogelijk Onmogelijk
 
Sommige dingen in het leven zijn onmogelijk, dat weet iedereen. Denk bijvoorbeeld aan lopen over water, dat kan natuurlijk niet.
 
Oké, er zijn insecten die over het water lopen. Die zijn zo licht dat ze niet zinken of verdrinken. En je hebt een grote hagedis, de helmbasilisk, die met zijn dunne lijf en brede voeten over het water kan lopen als hij hard genoeg rent.
 
Maar een mens? Nee.
 
Nou, in mijn studententijd hadden we als studentenvereniging sprekers uitgenodigd om te praten over het thema 'lopen op het water'. Daarbij hadden we tientallen flesjes water neergezet met daarbovenop een plank en daarop stond de spreker. Die liep dus op het water.
 
En op youtube vind je filmpjes van mensen die het uitproberen. Je kan dat thuis doen. Neem een teil water en voeg daar simpelweg maizena aan toe. Steek rustig je hand erin en je raakt makkelijk de bodem, zoals je zou verwachten. Maar maak een vuist en sla krachtig op het water, en je wordt tegengehouden. Spring erop en loop snel, zoals die helmbasilisk, en je houdt droge voeten.
 
Dus iets is onmogelijk, maar met een beetje maizena erbij lukt het!
 
In het bijbelverhaal deed Jezus vrijwel hetzelfde. Hij zag de onmogelijke golven in een storm, voegde een beetje geloof toe, en liep over het water. En zijn leerling Petrus sprong overboord en deed hetzelfde. Pas toen hij ging twijfelen, droeg het geloof hem niet meer en zakte hij door de golven, waarna Jezus hem redde.
 
Wat geloof jij dat onmogelijk is? 'Ik kan onmogelijk een baan behouden, of een vriend of vriendin.' 'Ik kan onmogelijk iets betekenen voor een ander, iets waard zijn.' 'God kan onmogelijk bestaan.'
 
Weet je het zeker? Kijk een klein beetje anders tegen de situatie aan, voeg een klein beetje geloof toe, en het onmogelijke wordt ineens mogelijk.
 
Of probeer het eens met een snufje maizena.
 
Maurits van Rees
Nederlands Gereformeerde Bethelkerk
https://www.bethelkerkoverschie.nl
 

 

 
 
 


 
 

 


 

 

 
  

terug
 
 
ANBI-gegevens
De ANBI-gegevens over de gemeente staan hier onder het menu 'Over ons'.
 
Facebook

De Grote Kerk is ook op Facebook te vinden. Ga naar onze pagina en klik op de knop 'vind ik leuk' om op de hoogte te blijven van nieuws rondom de Grote Kerk en de Protestantse Gemeente te Overschie.
 
Dienst live volgen
De zondagse erediensten in de Grote Kerk zijn live te volgen op internet. Volg deze link en start de speler.
 
Kerkdienst gemist?

Klik hier om de diensten van afgelopen zondagen terug te luisteren!

Het nieuwste Kerkblad ontvangen?

Meldt u dan nu aan als (digitale) abonnee via


Agenda

De agenda voor andere gebeurtenissen in de Grote Kerk is hier te vinden.

Op 14 Maart is het weer Etenstijd in de kerk. Voor meer details en opgeven zie onder Samen eten.
 
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.