Hieronder kunt u enkele foto's bekijken van bijzondere erediensten en andere gebeurtenissen en activiteiten binnen onze gemeente.

bevestigingsdienst 19-11-2017
Ds. Marleen Blootens verbonden aan de Protestantse Gemeente te Overschie
Op zondagmiddag 19 november was de dienst waarin ds. Marleen Blootens door ds. Piet de Jong werd verbonden aan onze gemeente. Een feestelijke dienst met veel gasten uit zowel 010 als 020! Wij kijken uit naar de samenwerking. De komende weken zal ds. Blootens zich vooral bezighouden met de kennismaking met gemeenteleden en met het voorbereiden van de vele kerstdiensten.
 

Bekijk alle foto's
 
Zaterdag 10 juni: de Hike

29e Hike wederom een groot succes.
 
De 29e Overschiese Hike, gehouden op zaterdag 10 juni, is een groot succes geworden. De Hike is een stevige wandeltocht, waar teams van minimaal 4 personen onderweg opdrachten vervullen waar ze beter of slechter scoren. De Hike komt oorspronkelijk voort uit het Protestants Jeugdwerk Overschie. Onder meer de naam van de beker voor de winnaar, de ‘Richard Klijnsmit bokaal’ herinnert daaraan. Inmiddels draagt de Stichting Hike Overschie zorg voor de continuïteit.
Dit jaar liepen in totaal 22 teams van gemiddeld 6 personen de 23 kilometer die de Hike dit jaar besloeg. Ze  deden onderweg 22 opdrachten. De start was in de Rhoonse grienden waar de teams met busjes naar toe waren vervoerd, onder meer met de Overschiese wijkbussen. Winnaar werd het team van CJV Overschie.  Dit team neemt op zich de Hike van 2018 te organiseren.  De leden van dit team zijn Karin Meijer,  Els Moltzer, Maaike Sluijter,  Emiel van Lierop en Pim Oosterhoff.
Het weer op zaterdag 10 juni was prachtig en dat hielp erg mee. Daarnaast had het organiserende Tempel Team gekozen voor het thema ‘Uitvinders’, en zelf de daad bij het woord gevoerd: een groot deel van de route was dit jaar uitgezet met een ‘app’. De tocht heeft namelijk ook een speur-element: je moet je route zelf zoeken.  De laatste opdracht was op Scouting Starrenburg, waar ook traditiegetrouw de vrolijke en spannende presentatie van de uitslag werd gehouden.
De organisatoren:
Anne Marijn Kool, Conny Castelein, Lisette Kikkert, Henk Kikkert, Kasper Tempel, Wubbo Tempel
 
 
 

Bekijk alle foto's
 
Doopdienst 3 april 2016

Hans van der Meer heeft op zondag 3 april 2016 onderstaande foto’s gemaakt van de doop van Whitney Broer en van Iphydes van Westenbrugge, zoon van Whitney en Michael.
 

Bekijk alle foto's
 
Palmpasen 2015

Op de zondag van Palmpasen (29 maart 2015) beleden twee gemeenteleden het geloof. Deze foto's geven een impressie van de dienst.

Bekijk alle foto's
 


ANBI-gegevens

De ANBI-gegevens over de gemeente staan hier onder het menu 'Over ons'.

Dienst live volgen

De zondagse erediensten in de Grote Kerk zijn live te volgen op internet. Volg deze link en start de speler.

Kerkdienst gemist?


Klik hier om de diensten van afgelopen zondagen terug te luisteren!

Het nieuwste Kerkblad ontvangen?

Meldt u dan nu aan als (digitale) abonnee via kerkblad@grotekerkoverschie.nl


Agenda

De agenda voor andere gebeurtenissen in de Grote Kerk is hier te vinden.

 Etenstijd in de kerk . Voor meer details en opgeven zie onder Samen eten.