Klokgelui week 52 - Naar de Kerstnachtdienst?

Zou ik toch weer eens gaan dit jaar? Met Kerst naar de kerk? Een vraag die deze dagen in het hoofd van veel mensen speelt. Je bent niet zo’n kerkganger. Al jaren geleden heb je bedankt voor de kerk. Om te geloven heb jij de kerk niet nodig. Met dat instituut heb je niet zoveel. En je kunt het tijdens de Kerstdagen toch ook thuis gezellig maken? Een Kerst-CD beluisteren. Voor TV is er ook wel iets moois. Of toch het dit jaar weer eens proberen? Vroeger was het toch ook wel mooi om naar de Kerstnachtdienst te gaan…
 
Als u zo zit te dubben, zou ik tegen u willen zeggen: Aarzel niet langer, maar kom! Door thuis te blijven zou u echt iets missen. Wat is Kerst als je niet gezamenlijk Kerstliederen gezongen hebt? En als je het oude verhaal niet opnieuw hebt gehoord. Over Jozef en Maria, over de engelen en de herders, en vooral over het kind ons geboren, liggend in een kribbe… Dat maakt Kerst Kerst. Laten we zuinig zijn op zo’n traditie. We raken al zoveel kwijt in ons land. Je moet Kerst niet weg laten glippen om een kleurloze cultuur over te houden. Met een Kerstman in de winkels om de leegte te verbloemen. Zouden we op den duur de echte Kerst niet gaan missen?
 
Zelf ben ik er helemaal aan toe Kerst te gaan vieren. Misschien nog wel meer dan anders. Want er is zoveel gebeurd het afgelopen jaar. Na zoveel slecht nieuws, verlang ik naar het goede nieuws. En ik hoop dat het me raakt. Want als je met Kerst naar de kerk gaat, kan het gebeuren, dat ineens ècht tot je doordringt wat daar verkondigd wordt…. Dat de boodschap bij je inslaat! En je nooit meer los laat. Dat risico loop je. Zelf hoop ik daar op. Ga mee, weet u van harte welkom donderdagavond 24 december om 22.00 uur in de Grote Kerk aan de Overschiese Dorpsstraat. Of om 21.00 uur bij onze rooms-katholieke vrienden aan de Burg. Baumannlaan.
Je kunt ook Kerstmorgen gaan. Maar aarzel niet meer. Met Kerst naar de kerk gaan, maakt je Kerstfeest compleet.
 
Wim Koerselman
Predikant Grote Kerk
www.protestantsegemeenteoverschie.nl
terug

ANBI-gegevens

De ANBI-gegevens over de gemeente staan hier onder het menu 'Over ons'.

Dienst live volgen

De zondagse erediensten in de Grote Kerk zijn live te volgen op internet. Volg deze link en start de speler.

Kerkdienst gemist?


Klik hier om de diensten van afgelopen zondagen terug te luisteren!

Het nieuwste Kerkblad ontvangen?

Meldt u dan nu aan als (digitale) abonnee via kerkblad@grotekerkoverschie.nl


Agenda

De agenda voor andere gebeurtenissen in de Grote Kerk is hier te vinden.

 Etenstijd in de kerk . Voor meer details en opgeven zie onder Samen eten.